KUNST OP STAPEL 2017

4 juni t/m 24 september 2017

Educatief project

Gedurende de QQLQ week : organiseert De Kunststichting Boxtel  een educatief project samen met de basisschool de Hobbendonken genaamd :

Ontdekkings- expeditie Kunst op Stapel’.

Het is een ontdekkingstocht op Stapelen waarbij kunstbeschouwing met kinderen plaats vindt.

Extra rondleidingen

Gedurende de QQLQ week zijn er extra rondleidingen voor Kunst op Stapel te weten op :

dinsdag 19 september 14.00 uur

donderdag 21 september 14.00 uur

Afsluiting ‘Kunst op Stapel’ op 24 september

Tijdens het concert van Boxtel’s Harmonie zal Anja Heesen aan het college een overzichtsboekje Kunst op Stapel 2017 overhandigen en hen  vragen een afsluitend woordje te doen.

Tijdens het Dommeltheater zal de Kunststichting  het kunstwerk Open Vensters in verkleinde versie laten meevaren met een open blik op de toekomst naar Kunst op Stapel 2019.

De Kunststichting Boxtel heeft wederom een beeldende kunsttentoonstelling georganiseerd in het eeuwenoude kasteelpark Stapelen te Boxtel. Het thema is Verbinden – Natuur – Water – Religie.

Door een vakjury zijn 16 kunstenaars, afkomstig uit geheel Nederland, uitgenodigd hun ruimtelijk werk te exposeren in dit prachtige park.

Het park rondom Kasteel Stapelen is een inspirerende omgeving voor het beleven van kunst.

Het ligt aan de Dommel en het kasteel ziet er met zijn toegangspoort, torens en kantelen uit als een kasteel uit een sprookjesboek.

De geschiedenis van het complex gaat terug tot het jaar 1293, toen Willem van Boxtel als beloning voor zijn dapper optreden de landerijen in leen kreeg van Hertog Jan 1 van Brabant.

De tentoongestelde kunst in het park geeft een waardevolle extra dimensie aan de natuurlijke omgeving en de rijke geschiedenis van deze Brabantse oase